Снимка: Булфото

Трафикът на граничните пунктове със Сърбия, Гърция и Турция се увеличава през почивните дни. ГКПП-та са отворени и проходими.

С оглед на летния сезон са взети мерки те да функционират с пълния си капацитет, предаде агенция Фокус. Продължават пътуванията на турски граждани, които работят в страни от ЕС към Турция за лятната им почивка. В резултат на това на ГКПП – Калотина трафикът на влизане в България е по-интензивен.

През почивните дни е възможно в определени периоди на този пункт да се образуват и опашки от чакащи леки автомобили, затова „Гранична полиция” съветва пътуващите през уикенда да използват алтернативни маршрути през останалите пунктове на българо-сръбската граница, където преминаването се извършва без затруднения.

Като пример е дадено ГКПП Капитан Андреево, където трафикът е най-натоварен в събота и неделя. Препоръчва се излизащите от страната леки автомобили да използват и граничните пунктове Лесово и Малко Търново.

Алтернативни маршрути на трасето ГКПП Капитан Андреево – ГКПП Калотина са останалите ГКПП-та по границата със Сърбия – Връшка чука, Брегово, Стрезимировци и Олтоманци, към Румъния през Дунав мост, Ферибот Оряхово, към Македония - Гюешево.

Според данни от румънската Окръжна дирекция „Пътища и мостове” - Крайова, вследствие на ремонтни работи на моста на ГКПП Железни врата 2, е наложено ограничение за преминаване на моторни превозни средства, които се пропускат, ако общата им маса заедно с товара не надвишава пет тона.

Скоростта на преминаване е ограничена до 5 км/час. Ремонтните работи се очаква да бъдат приключени на 15 юли 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase