Снимка: Dnes.bg

Алкохолният туризъм процъфтява по родното Черноморие. Предимно млади руснаци и англичани са завладели Слънчев бряг. За тях важи с пълна сила цитатът от известна песен „Сутрин лягаме, вечер ставаме”.

Момчетата и момичетата на възраст между 19 и 25 години правят същински тур на нощните барове в курорта. Те търсят заведения с „щастлив час”, в който алкохолните питиета се продават на половин цена или може да вземеш две чаши с водка на цената на една. В рамките на 60 минути е масовото пиене, после барът се сменя. В нощни клубове по плажа младежите се раздават на пилони, като впечатление прави, че най-активни на тях са пищните дами.

По морето има и специално измислени за алкохолните туристи игри. В едно от платените състезания участниците могат да спечелят бира, ако вкарат два гола в отвор на картонена стена, като имат право само на осем удара.
За спечелването на бутилка с уиски се изискват по-големи умения – трябват пет точни попадения в по-тесен отвор, а възможните опити отново са осем.

По морето: Два гола – 1 бира, 5 гола – бутилка уиски!

„Това е начин да привлечем повече туристи, на тях им харесва, защото наградата в играта е алкохол, който после консумират”, призна пред Dnes.bg търговец от Слънчев бряг.

Уиски успяват да спечелят тези, които не са на градус, но в Слънчев бряг е рядкост да срещнеш подобен турист.
Магазините в курорта са денонощни, а най-честата гледка е тази на руснаци и англичани с бутилка твърд алкохол в ръка.

В същото време България ще се опитва да промени имиджа си като дестинация за алкохолен туризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase