Снимка: Bulphoto

Прочутата хасиенда на Цар Киро в местността Изгорялата воденица край Катуница е горяла, съобщи Дарик. Изпепелен е покривът на вилата, за която има заповед за събаряне от 2 юли. Ромската фамилия има 15 дни срок да премахне постройката.

Говорителят на пожарната в Пловдив Георги Кунев съобщи, че за пожара са подадени два сигнала - първият е бил в 12,59 часа, а вторият - в 13,04 часа. Обажданията са били от хора, които са работели по нивите си в съседство с палата на Кирил Рашков.

Три коли със седем огнеборци са били изпратени на място и са потушили пламъците с вода.

Води се разследване за инцидента. В документацията си огнеборците са записали, че пожарът е без щети, тъй като така или иначе сградата ще бъде срината скоро.

Версията за умишлен палеж обаче ще бъде проверявана.

От асеновградската полиция твърдят, че не е имало следи от запалителна течност. Униформените смятат, че пластмасата по покрива може да се е самозапалила от високите температури.

Въпросната хасиенда гори вече за втори път. През септември миналата година, когато избухнаха размириците в Катуница заради убийството на Ангел Петров, постройката беше запалена. В момента от нея са останали само стените. Миналия месец багери бутнаха незаконната ограда около къщата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase