Чиновници и ченгета блокираха достъпа до общината. Снимка: Impact Press Group

Стотици недоволни варненци щурмуваха рано тази сутрин сградата на Общината.

Яростта им бе предизвикана от сесията на местния парламент, който обсъжда Общия устройствен план на Варна.

Според протестиращите, ако той бъде одобрен, "ще бъде разрешено мащабното строителство по крайбрежната алея и в района на Морската градина от зоокъта до Пикадили парк с цел създаването на нов мутро-богаташки жилищен квартал".

Скандиращите обаче не успяха да прекрачат прага на залата, в която са общинарите, заради въведения извънреден пропускателен режим. Услужлива чиновничка е застанала като стожер на входа и допуска вътре единствено общински служители и съветници.

Още по темата

Минути след 9.00 часа ситуацията почти излезе от контрол, след като шефът на дирекцията по обществен ред и контрол Стойчо Бакалов буквално беше пометен от тълпата, съобщи кореспондентът на Dnes.bg от морската ни столица.

Все пак в зала "Пленарна" на Общината, където тече сесията, има граждани, тъй като заседанията принципно са отворени за хората. Всички места обаче, отредени за тях, са запълнени.

Именно заради това, а и за да не се пречи на работната атмосфера, достъпът е блокиран.

В залата, където тече сесията, а и пред нея, има поне 500 души, които въпреки че са почти един върху друг, стоически търпят.

Протестите във Варна срещу застрояването на Морската градина започнаха вчера. Привечер около хиляда души обсадиха Общината и блокираха улицата пред нея, скандирайки: "Варна, събуди се" и "Морската градина - за варненци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase