Снимка: Пламен Гутинов
fallback

Почти 90 гроба са били поругани във варненското село Горен Чифлик, съобщи кметският наместник Георги Панев.

По случая са задържани четирима роми, трима от тях на по 18 години и един на 20. Младежите решили да се „забавляват“ в гробището в понеделник вечерта, след като обърнали по няколко чаши алкохол.

Oще по темата

Опиянени и развеселени, те тръгнали към селското гробище. Там започнали да трошат и събарят надгробни паметници. Като се налудували, удовлетворени от стореното, тръгнали към центъра на селото.

За да им стане още по-забавно, преобърнали няколко контейнера за смет. Това обаче им изиграло лоша шега, защото органите на реда взели отпечатъци от преобърнатите кофи за смет и именно така разследващите стигнали до тях.

Младежите, които си признали всичко, са в ареста за едно денонощие. Те са безработни и неосъждани досега.

По думите на кметския наместник на Горен Чифлик в момента напрежението в селото е овладяно и няма размирици на етническа основа. Родителите на вандалите обещали да възстановят щетите, нанесени от синовете им.

Този случай идва, след като в началото на май група роми поругаха гробове в пазарджишкото село Звъничево. Тогава младежите дори качиха снимки от “приключението“ си във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

172

_Ястреб_

преди 11 години

218 - Да ти ... на еврепейската общност! Вие си седете там и не ни пускайте вътре - ще съм ти благодарен! Имам шкембе и не мога да се навеждам като огладнея, да си гриза ноктите от глад ... римлянино! ;-)

171

ROMAN EMPIRE

преди 11 години

DO YASTREB / NE SE PRAVYAT NA ROMA AMI SA ROMA KAKTO TI SI TUR4IN I 4AKACH NA VRATA TA NA EVROPEISKATA OBCHTNOST DA TE PRIEMAT . NE SE PRAVI NA MNOGO OTVOREN .

170

до танкист

преди 11 години

зарови се повече в БИВОЛЪ........

fallback