Паметникът на Георги Димитров бе свален през 1992 година. Снимка: БТА
fallback

Огромният 40-метров бронзов паметник на комунистическия вожд Георги Димитров ще бъде издигнат отново в центъра на Димитровград, реши на редовното си заседание местният общински съвет.

С 24 гласа "за", един "против" и 5 "въздържал се" местните старейшини решиха огромният монумент да бъде издигнат отново, след като бе свален през 1992 година.

Oще по темата

Необходимите средства за възстановяването му ще бъдат заложени в общинския бюджет за първото полугодие на 2013 година, а за дейностите по ремонта ще отговаря кметът на града.

След като бе свален през 1992 година, сега паметникът се намира захвърлен в разсадника в парк "Марица".

Предложение за възстановяването на паметника имаше и през 2007 година, но тогава общинският съвет го отхвърли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

245

Анонимен

преди 11 години

Бившите комсомолци не подлежат на лечение. То си е заложено изначало у тях. Не е казано, че са обезателно лоши хора, а по-скоро объркани. Сега поне има всякаква литература и не пречи да сменят авторите, и без това вече малко хора могат да си превеждат директно от руски. Има българи, които разказват на нашия си език за делата на този съветски агент.

244

moz

преди 11 години

И без това Димитровград си беше най-гадното място в България, саега само се затвърждава, само чалга и комунизъм блика оттам.

243

Mihail

преди 11 години

Дано само успеят да го монтират ! Толкова голям монумент обикновенно се държи на два неразделни от общото подобни на огромни пирони бази които влизат в основата !

fallback