Ваньо Танов обяви днес резултатите от проверката на Митница Свиленград. Снимка: БТА

Митница Свиленград ще бъде поставена под сериозен мониторинг през следващите два-три месеца, а шефът на агенция "Митници" Ваньо Танов направо иска тя да бъде закрита.

На пресконференция днес той обяви, че ще предложи крайният вариант на Симеон Дянков, тъй като министърът има правомощията да го направи.

Предложението на Танов е в района да функционират бюра, които обаче да са на подчинение на администрациите в Пловдив или Бургас.

Още по темата
Шефът на митниците изнесе и любопитни данни на тема корупция в Свиленград след направената цялостна проверка. Тя бе провокирана от ареста на 8 служители след акцията на МВР на 2 май.

На теста за лоялност 17% от общо 270-те служители са се провалили, а други 40% са признали, че са получавали или прикривали подкупи, и са правили нарушения.

Ваньо Танов разкри, че арестуваните митничари ще бъдат освободени заради уронване на престижа на агенцията.

Началникът на Митница Свиленград Тодор Караиванов е понижен в ранг и е с последно предупреждение преди уволнение. За неговото място предстои да бъде обявен конкурс.

Междувременно Светла Шошкова, заместник-началник на Митница Свиленград, е подала поискана й по-рано днес от Танов оставка, съобщиха от агенция "Митници".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase