Снимка: архив, Reuters
fallback

61-годишният Митко Събчев от Филиала за хора със сетивни увреждания в Хасково се оказа собственик на Мерцедес.

Нещо повече - незрящият човек, който от 15 години не е напускал институцията, е паркирал неправилно на тротоар в Пловдив, за което общинска администрация го приканва доброволно да си плати глобата от 30 лева.

За абсурдната ситуация Митко Събчев и ръководството на Дома за стари хора в Хасково разбрали преди няколко дни, когато пристигнало писмото от града под тепетата. Това дало повод на директора на дома Вълко Пехливанов да разрови случая.

По данните, с които разполага институцията, Митко Събчев е от Варна. Той е настанен във Филиала за хора със сетивни увреждания през 1991 година. Няма роднини. Не е женен, няма деца, не притежава никакво имущество.

От дирекция "Общински приходи" обаче казаха, че това не е така. Директорът Димо Маринов извърши проверка по случая и установи, че Митко Събчев е собственик на немското возило от 2002 година.

Данъците на колата му били платени до 2005 година и дори е в списъка на длъжниците, тъй като за последните 7 години никой не е плащал налога за Мерцедеса.

Оказа се, че през последните години на шофьори на тази кола са наложени още 5 фиша за нередности. Два от тях вече са платени и се издирват хората, които са го направили. Засега се знае, че това са баща и син от Хасково, които нямат нищо общо с официалния собственик на Мерцедеса - Митко Събчев.

Работещите в дома за стари хора коментират, че преди 18 години незрящият мъж е отстъпил правото си за закупуване на автомобил на тогавашната старша сестра.

Какво обаче е направила тя с пълномощното не е ясно. Към днешна дата тя е пенсионерка и живее в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

anonimen

преди 12 години

to4no takav podoben slu4ai no invalida e po4inal natrupani danaci i njama otarvane ot 3 godini e objaven ot prokuraturata za otkradnat i predi 2 sedmici idva na adresa na po4inalija invalid akt za previ6ena skorost na tozi otkradnat avtomobil da si zaplati akt za previ6ena skorost....kakvo ozna4ava tova? koi moze da kara otkradnat avtomobil na ime na po4inal 4ovek sas palnomo6tno osven mafios???kade sa zakonite? v koja darzava go ima tova???daite savet? uma ne mi go pobira?bezkrupolnost!!!

44

Анонимен

преди 12 години

Прочетете пост 45 , напълно изчерпателен !!! И не са го глобили от КАТ , а от общината , капиш !!!

43

Анонимен

преди 12 години

Альов пак си изръси простотията

fallback