Снимка: Болница "Света Марина"
fallback

27-годишната Станислава Христова от Варна, която изпадна в кома след два инсулта и беше оперирана от екип от ВМА начело с д-р Мирослав Лилов, е получила оток след интервенцията, съобщиха от болница „Света Марина“.

„Това е очаквано усложнение. Вече й е направен дренаж. След него тя е със стабилни жизнени показатели и контактна, но все още е в критичен стадий”, обясни доц. д-р Силва Андонова.

Със състоянието на бременната в петия месец варненка дойде да се запознае лично и министърът на здравеопазването.

Oще по темата

Десислава Атанасова благодари на 100-те медици от различни специалности, които денонощно се грижат за  майката и бъдещото й дете.

Тя уточни, че до този момент средствата за използваните консумативи са в размер на 36 000 лева, като общите разходи за лечението тепърва ще се изчисляват.

По думите на министър Атанасова мозъчната аневризма на Станислава Христова е била вродена. Тя беше категорична, че за интервенционалната терапия, приложена от д-р Мирослав Лилов, у нас няма стандарт и подготвени кадри, което трябва по спешност да се промени.

Атанасова похвали всички медици за добрата екипна работа и увери, че до 2-3 месеца национални консултанти ще изготвят стандарт за ендоваскуларно лечение на мозъчно-съдови заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Денизли

преди 11 години

Уважаеми 18,уверявам те, че лечението на каката на Боко е няколко пъти по-евтино от тово на бременната жена от Варна,а друг е въпросът колко здраво бебе ще се роди,ако жената оцелее.Права е министърката,всяко лечение си има цена,както всяка кола си има цена,както всяко жилище си има цена и т.н.

17

Анонимен

преди 11 години

Не виждам "компетентната" здравна министърка защо навсякъде съобщава сумата за лечение до този момент? Я да съобщи сумата за лечение и рехабилитация на сестрата на Боко!!!

16

Простетник Джелтц

преди 11 години

"Отток" е,когато нещо се оттича,а "оток"- когато отича.

fallback