Лиляна Павлова. Снимка: Bulphoto
fallback

Проявен е сериозен инвестиционен интерес от страна на Катар към изграждането на скоростния път Русе – Свиленград - Истанбул. Това заяви  министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

"Ясен е вече изпълнителят на Западната дъга – той трябва да изгради пътен участък от автомагистрала "Люлин” до река Какаш, като на булевард "Сливница” ще бъде изграден пътен възел на три нива”, каза още Павлова.

Обединение "Трейс” София с партньори  "Пътно строителство”-Добрич, "Пи Ес Ай” Стара Загора и "Станилов” ще бъде вероятният строител на участък ІІ-18 на "Софийски околовръстен път – Западна дъга" с подадена най-ниска оферта от 39 млн. лева, уточни тя. Средствата са по Оперативна програма "Транспорт”, добави министърът.

Oще по темата
"Благодаря на целия екип и на лабораторията към АПИ, които по мое разпореждане уловиха участъка от магистрала "Тракия” с асфалт по рецепта със спестени съставки”, изтъкна тя.

"Надзираваме всички ключови обекти, контролът е минимум на три нива, защото това е изключително важно”, категорична бе Павлова. Тя подчерта, че поне на още 4 фирми-изпълнители за изграждане пътни обекти ще бъдат прекратени договорите, защото не работят качествено и в срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

ivan ivanov

преди 11 години

Katar e s golyam interes no ne i bulgaria.

64

Анонимен

преди 12 години

Значи лилето прилича на Бургаска ***... какъв Перник к'ви 5 лева... всички знаем - перник е страхотно място със страхотни хора... макар и бедна маса. Вижте в Бургас незнам откъде ги родиха тия антибългарски комплексирани *** със селски манталитет и претенциии за незнам какво. Прости рибари

63

Анонимен

преди 12 години

Лилето прилича на перничанка,но иначе е от София.За сега работи добре момичето.Но ако настъпи некое приятелче на премиера ще си ходи.

fallback