Борисов инспектира строителството на АМ "Марица". Снимка: БТА
fallback

Добра оценка даде днес премиерът Бойко Борисов на изпълнителите на новостроящата се АМ "Марица". "Много ми е приятно да карам по трасето, много добре се прави", коментира той.

"Много се смях с птичките на еколозите при инспекцията на АМ „Тракия”, защото много пари даваме там", припомни си премиерът Бойко Борисов. "Трябвало да е със специални дупки да не се заклещят птичките. Да няма мушички - ще пръскаме там, да не идват да се хранят", допълни той.

Това, което правим ние е сериозно, бе категоричен Бойко Борисов и припомни: "От Турция до Пловдив - магистрала, от Черно море до София - магистрала,  от София до Бяло море - магистрала".
„Оптимист съм и съм убеден, че до две години животът на българите ще стане различен”, добави премиерът.

Той обяви, че изявленията на лидера на БСП Сергей Станишев за иницииране на референдум за АЕЦ "Белене" са несериозни. "Станишев много добре знае, че нищо не са направили за строителството на Белене, освен да похарчат едни 600 милиона. Просто те са се объркали", заяви министър-председателят.

Той призова медиите да не им обръщат внимание. "Те имат конгрес - да си се карат, да си вадят кирливите ризи. Всички почнаха да наричат бившия президент Гоце, явно са получили такива инструкции. Забавлявам се", заключи Бойко Борисов.

След инспекцията на АМ Марица министър-председателят постави ултиматум на кмета на Симеоновград Пейчо Стайков. Двамата се споразумяха до 30 юни градоначалникът да е намерил 300 000 лева за полагането на ВиК мрежата на улицата, на която миналата година навръх Великден при катастрофа загинаха шестима младежи.

Ако тръбите не бъдат положени в посочения срок, пътят ще бъде асфалтиран и проектът за подземната инфраструктура ще бъде замразен в следващите 5 години, уточни премиерът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

372

Анонимен

преди 12 години

заприличал е на рецидивист!

371

Анонимен

преди 12 години

ТОЗИ *** НЕ Е ХОДИЛ НА УЧИЛИЩЕ.ДОРИ НЕ Е ВИЖДАЛ ГЕОГРАФСКАТА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ!ТУРЦИЯ,ЧЕРНО МОРЕ И СОФИЯ САМО ТОВА Е НАУЧИЛ.НЕ ЗНАЕ ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.ЛУДА РАБОТА.

370

Анонимен

преди 12 години

Който не иска магистрали да емигрира в Албания!

fallback