Момент от днешната акция с кабелите в Бургас. Снимка:БТА

Както режем ленти, така режем и кабели, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в Бургас. Днес Павлова присъства на акция по принудително премахване на незаконни въздушни кабели в бургаския комплекс „Зорница”.

„Във всички населени места, с над 10 000 жители такива кабели не трябва да висят абсолютно никъде. Именно заради това навсякъде ще бъдат изрязани", обясни министър Павлова. През 2007 беше крайният срок да бъдат премахнати, пет години по-късно не са, но сега започваме тяхното активно премахване, добави тя.

Павлова посочи, че в един от блоковете, в които днес кабелите бяха премахнати, живее началник на Регионалната дирекция за национален строителен контрол. „Въпреки всичко сме безкомпромисни, законът е равен за всички”, коментира тя.

Министърът посочи че по-рано в Бургас и Варна са започнали такива акции и че ще има в още 53 града от страната.

По-късно днес Павлова направи инспекция на пречиствателната станция в Равда и заяви, че има основание тя да бъде разширена, а не да се прави чисто нова, което би струвало много по-скъпо.

"За тази пречиствателна станция имаме достатъчно терен и територия и тя може да бъде разширена. Това е и целта на проекта – разширяване на тази пречиствателна станция от една страна", обясни тя.

Станцията няма да може да стане готова през лятото, но имаме частично дълбокоморско заустване на отпадъчните води, добави министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase