Катастрофиралият инкасов автомобил. Снимка: БТА
fallback

Двамата охранители на ограбения в сряда край севлиевското село Петко Славейково инкасов автомобил не са съпричастни към извършения въоръжен грабеж. Това е установила полицията след близо 20-часови разговори с мъжете, преживели въоръженото нападение, съобщи Десислава Маджарова от пресслужбата на Областната дирекция на МВР в Габрово, цитирана от БТА.

Охранителите са останали на местата си, въпреки че въоръжените нападатели са имали нужда от съдействието им, за да извършат обира по-бързо. Това е причината похитителите да вземат малка част от парите в бронирания автомобил.

Мъжете са освободени от полицията вчера.

Сумата, транспортирана в инкасовия автомобил, няма да бъде уточнена, информира Маджарова. По думите й банките, които в сряда са предали оборотните си средства в инкасовия автомобил, отказали да съобщят сумите заради конфиденциалността на договорите им с клиентите.

Най-вероятно няма да бъде изяснена и собствеността на колата, с която нападателите са пътували и са предизвикали умишлена катастрофа, блъскайки се в инкасовия автомобил. След обира те са я опожарили и пораженията по нея затрудняват следствените действия.

Oще по темата
В районното полицейско управление в Севлиево е започнало досъдебно производство по член 199 от Наказателния кодекс, който третира извършване на въоръжен грабеж в особено големи размери. Случаят се наблюдава от Окръжната прокуратура в Габрово.

Припомняме, че около 19,45 часа на 11 април в полицията бе съобщено за въоръжено нападение над инкасов брониран автомобил, транспортиращ голяма сума оборотни пари на банки от Габрово, Севлиево и Велико Търново. Обирът е станал в гористата и трудна за придвижване с автомобил местност "Огледалата" между севлиевското село Петко Славейково и ловешкото село Къкрина.

Издирват се между 4 и 6 души, които са били и се предполага, че още са въоръжени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

българинчо

преди 12 години

НЕГРАМОТЕН *** СИ ТИ - СМЕНИ СИ НИКА

30

гурбетчия

преди 12 години

Всичко е направено по план ,следите са заличени , и вълкът сит и агнето цяло ! А вие пийте една студена вода и чакайте следващата подобна новина !

29

Анонимен

преди 12 години

МНОГО

fallback