Николай Вълканов. Снимка: Bulphoto
fallback

Новият собственик на "Горубсо"-Мадан Николай Вълканов съобщи, че ще бъде пуснат маданският рудник "Върба". Вълканов направи това по време на посещението на премиера Бойко Борисов и вицепремиера Симеон Дянков в града. Той благодари на Борисов за оказаното съдействие.

За "добре дошли" премиерът и вицепремиерът получиха по един родопски кристал. Миньорите в Мадан благодариха на Борисов за това, че е изиграл основна роля за разрешаване на проблемите им.

Областния управител на Смолян инж. Стефан Стайков благодари на Борисов и Дянков от името на жителите и миньорите в Мадан и за добрата вест, че от вчера вече имат нов концесионер и това е Николай Вълканов. Освен нов собственик, „Горубсо”-Мадан вече има и нов изпълнителен директор - Сергей Атанасов, съобщи синдикалният лидер от КНСБ Румен Каров.

Стайков поздрави двата синдиката, че протестът е бил мирен без да се стига до затваряне на пътища.

Борисов заяви, че в Мадан нещата е можело да се случат, защото са имали инструмента, за да спрат концесията. В Кърджали е по-сложно, но има напредък и започнал превод по сметките на работещите в ОЦК. На срещата присъстваха депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова и Недялко Славов, както и кметове на съседни общини.

„Във вторник в 8 часа първа смяна започва работа в нови помещения, ремонтирани с нови лични предпазни средства", каза Вълканов. Той посочи, че сделката е сключена при тежки условия, тъй като задълженията на „Горубсо-Мадан" са над 30 млн. лв. Новият собственик увери, че до 15 дни задълженията ще бъдат изчистени.

„Това ми е било мечтата и желанието. Рудата се преработва във фабриката в Рудозем и Златоград, а концентратите в ОЦК-Кърджали, ако работи (това беше едно от условията да стане сделката), а ако не работи - КЦМ-Пловдив", каза Николай Вълканов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 11 години

Гледайте българи една мутра,която се овърта все около властта-Тодор Живков,Ахмед Доган,Сергей Станишев,Иван Костов Боко Тиквата.Така работят мултаците- на язовир Цанков камък,АЕЦ Белене,Горубсо-тогава какво прави Главният прокурор -Цацаров ами не си събере парите на държавата.Бойко Методиев Борисов му взе без пари Горубсо,ама не му го даде ами го направи мутра под прикритие,която да му съхранява откраднатото предприятие.Но тази мутра ще си намери майстора сега ,като трябва да изчезва от Българит

24

Анонимен

преди 12 години

AMI BLAGODARETE NA BORISOV OSHTE EDIN PAT DOGODINA KATO GLASUVATE ZA NAI DOLNITE I GNUSNI DO SEGA KOITO SA BILI NA VLAST BESHE QSNO 4E SHTE E TOI ,NORMALNO MUTRI PODARQVT NA MUTRI KOI PLASHTA VSI4KI NIE ,KOI PLATI TEZI 325 LEVA POMOSHTI NIE ,KOI PLASHTA ZA 4ERNITE IBIRATELI NA BORISOV POIMOSHTI DECKI VSI4KI NIE ,KOI MU PLASHTA LETENETO S HELIKOPTERA VSI4KI NIE .PITAM SE S KAKVO SME IM DLAJNI NA MRASNITE *** I NA GERB S KAKVO???????

23

Анонимен

преди 12 години

Благодарности и подаръци без край, сбъднати желания!Той благодари на Борисов за оказаното съдействие.За "добре дошли" премиерът и вицепремиерът получиха по един родопски кристал. Миньорите в Мадан благодариха на Борисов за това, че е изиграл основна роля за разрешаване на проблемите им.Областния управител на Смолян инж. Стефан Стайков благодари на Борисов и Дянков от името на жителите и миньорите в Мадан. Стайков поздрави двата синдиката.Това ми е било мечтата и желанието.

fallback