Лиляна Павлова инспектира строежа. Снимка: БТА
fallback

Нарушения при строителството на автомагистрала "Тракия" откри внезапната проверка днес на министър Лиляна Павлова, която дойде на инспекцията с подвижна лаборатория.

Някои от пробите показват промени в стандартите и те трябва да бъдат коригирани за сметка на изпълнителя.

Циментова стабилизация от близо километър на пътя ще бъде премахната и положена отново заради некачествено изпълнение.

Павлова не прие и изпълнението на бордюрите, те също ще трябва да бъдат направени наново.

Инспекцията й откри и вълнообразни участъци по магистралата. Пътният възел на Нова Загора е слегнал и ще трябва да бъде преработен и възстановен.

Подходите към надлеза над автомагистрала "Тракия" при Нова Загора са били пропаднали, защото насипът не е бил уплътнен, и отново ще трябва да бъде преправен.

Министър Павлова заяви, че предпочита да направи компромис с времето за изпълнение, но не и с качеството. Тя уточни, че е по-добре забележките да бъдат направени сега, по време на проверките и строителството, вместо като се приеме обекта.

По време на проверката тя показа и мостри на мрежите за птици, които ще се монтират. По думите й мрежата е без аналог в световната практика.

Те са със специални цветове, за да отблъскват птиците, а и за да се предотврати преминаването им през трасето на магистралата.

Притесненията на Павлова идвали от това дали въпросните мрежи няма да пречат на снегопочистването. По нейни думи те са ситни и ще се запълнят със сняг през зимата.

"Ние сме изключително притеснени какво ще се случи като замръзне, като тръгне да пада, ако натежи", обясни министърът.

След пускането на "Тракия" пътят от Стара Загора до Бургас ще бъде скъсен с 40 км, а времето за пътуване при спазване на разрешената скорост ще бъде намалено с повече от един час, заяви председателят на УС на агенцията "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

133

ivza

преди 12 години

Ами кажете имената на фирмите изпълнили толкова "качественно" строителството.Коментарии много могат да се правят, ама тези фирми сигурно са само за строителство на черни пътища.Не харесвам министъра, но й свалям шапка за тази проверка, дано наистина е изненадваща.Ако съм на нея след няколко дни ще направя нова,а превантивно ще изпратя скрити наблюдатели които да видят как се изпълняват предписанията, да не би и след ремонтити да трябват нови ремонти.А че те ще са за сметка изпълнителя-да,ама не.

132

Анонимен

преди 12 години

Много червенички много нещо. Споменах ли че ще гласувам за ГЕРБ? :)

131

Анонимен

преди 12 години

А като им мине мандата де ще го търсим ББ да плаща за зулумите.Май наистина строят с пепел и без дренажи.Щом сега се нагъва и пропада след година като тръгнат тировете какво ли ще стане.

fallback