fallback

Искане да бъде удължена с една година и 6 месеца затвор присъдата на шофьора, прегазил 19-годишния Ангел Петров от Катуница, подготвят от прокуратурата в Пловдив, научи Dnes.bg.

Магистратите обжалват наказанието от 17 години лишаване от свобода, което беше наложено на Симеон Йосифов.

Той беше признат за виновен, че е убил момчето от Катуница, а съдът прие като безспорни доказателствата за вината му. Убийството потресе страната и предизвика масови протести.

Oще по темата
Адвокатът на Йосифов пък настоява присъдата да бъде намалена и на клиента му да бъде назначена психиатрична експертиза.

Преди месец магистратите лишиха 55-годишния мъж от правото да управлява моторно превозно средство до живот. Те отнемат и буса, убил момчето, в полза на държавата.

По време на делото стана ясно, че Кирил Рашков, известен повече като Цар Киро, е платил по 100 лева и е обещал безплатна храна на роми от „Столипиново”, за да пристигнат в Катуница и да сплашат роднините на убития Ангел.

Обжалването предстои да се гледа от Пловдивския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Луцифер

преди 12 години

*** фамилия рашкови започва наддаването за да отърват наемният убиец!До сега явно е имало пазърлък с "независимия" магистрат за цената и триковете, с които да го отърват."Кривосъдието" у нас е достигнало космически висоти в "законовото" отърваване на доказани, нарисувани престъпници и то безкористно - само срещу финикийски знаци...

32

Анонимен

преди 12 години

Тия всичките са с психиатрична експертиза

31

Анонимен

преди 12 години

Нема да стане така. *** ще си краде, а вие ще го храните със социални помощи, срещу които той ще ви коли и убива по всевъзможни начини. Е, понякога само ще ви ограбва де... Но пък ще се позовава на това, че и уличните кучета ви хапят и заразяват.Та - законите не важат за нищо и никой, с който не искате да се занимавате. Днеска АЗ, утре ТИ... това е. Но пък ТИ си мислиш, че на теб няма да ти се случи.И не са само ***. Това е манипулация. Всички престъпници са твой враг. А ти мълчиш!

fallback