И Бойко Борисов не успя да ускокои протестиращите. Снимка: БТА
fallback

Протестът на металурзите от ОЦК Кърджали продължава и днес въпреки срещата с министър-председателя Бойко Борисов във вторник.

В 9.30 часа около 300 работници в знак на протест пак затвориха пътя за Хасково.

Чакащите за заплати от месеци металурзи скандираха "И преди и сега всичко е лъжа", въпреки уверенията на премиера Борисов, че нещата ще се нормализират.

Преди ден Борисов обяви, че правителството и банките кредитори на "ОЦК" АД Кърджали преговарят за привличането на чуждестранен мениджър, който да поеме управлението на комбината.

"Мисля, че ги убедих (бел.р. банките) да не фалират предприятието, както и да намерим инструмент то да заработи и заплатите да бъдат платени“, заяви при срещата си с протестиращите Борисов. Той обаче не се ангажира със срок за плащане на дължимите заплати на металурзите.

Oще по темата

От КНСБ настояват от средствата, които ще бъдат получени от фирмата на Валентин Захариев за сделката с "Горубсо – Мадан" АД, да бъдат заделени средства за изплащане на дължимите заплати в размер на над 1 100 000 лв. на металоработниците от ОЦК.

Същевременно собственикът на комбината Кърджали Валентин Захариев отмени насрочената за днес пресконференция, на която трябваше да бъде казана "истината за ОЦК Кърджали".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Мери

преди 12 години

Мога ли да запитам онзи *** кмета на града Хасан Хасан какво е правил досега и защо не е обърнал внимание, че ОЦК направо загива: старо оборудване, неосигурена очистка от прахови частици и газоочистка, източванена завода с цел неговия фалит?! Това не му ли е напарвило впечатление на чалмата или е знаел, ама си е траел, имайки евентуален хош-беш с Вальо ***? Сега заслужава работниците от комбината без разлика от вероизповедание, защото са хора, както са огледнели да се стоварят пред кметството и да му теглят един як бой, както те си знаят! Ага, премиерът може и предполагам,че ще осигури заплати на хората, ама това е еднократно, а ти си размърдай *** и бегом в ИЦМ (Институт по цветните метали) Пловдив. Поискай технологично и на оборудването обследване , та да разбереш ще го бъде ли и ли не ОЦК-то, защото то крепи града. Виж колко време може да се закрепи и как ще бъде нататък, защото след 2-3 месеца зработниицте жив ще те изядат. Не се свивай като мишка в ъгъла, това са твои избиратели и ти си им кмет, остави водното огледало то пари не дава!

16

анонимен

преди 12 години

Нещо мазало по оста Борисов-Костов-Бориславова-Захариев,май???Някой да ни открехне.

15

AZ

преди 12 години

Чалга получава награди за силикон и ***! а хора които по цял ден копат???? УЖАС...ИСКАМ СОЦИАЛИЗМА...

fallback