Атанас Кръстев. Снимка: Dnes.bg
fallback

Предприятието „Горубсо" - Мадан е тласкано към умишлен фалит”. Това заяви синдикалният лидер на КТ „Подкрепа” в Пловдив Атанас Кръстев. Според него схемата за разграбване на предприятието е престъпна и антихуманна.

Синдикатите са на мнение, че е нечовешко с месеци хората да не получават заплати, а предприятието да е разграбвано под носа на институциите.

Oще по темата
„Самата схема на концесия е печеливша, но проблемът идва от изпомпването на средствата”, коментира още Кръстев.Той подозира, че Мадан страда, защото ръководството на дружеството е прикривало съответните данъци от държавата.

Според синдикалната организация, която защитава правата на миньорите, проверката на финансовия министър Симеон Дянков в предприятието е закъсняла.

От КТ „Подкрепа” ще сезират данъчните, прокуратурата и икономическа полиция за престъпленията, извършвани в предприятието. По тяхна информация задълженията възлизат на 16 милиона лева. За стотици семейства от община Мадан, работата на предприятието е единствения начин, за да изкарват прехраната си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 12 години

Убедени сме,че 20 години държавата е тласкана към фалит...

20

ha ha

преди 12 години

абе тия синдикати колко предприятия баталясаха, сега ми се правят на ощипани, Тренчев да не се ослушва ами да каже за комисионните си.

19

РАЗГНЕВЕН

преди 12 години

Щом сме опрели до такива като Атанас Кръстев да коментират и да дават акъл, свършени сме!

fallback