fallback

Собственикът на „Минстрой Горубсо"-Златоград Николай Вълканов ще получи концесията на мини „Горубсо"-Мадан, обяви премиерът Бойко Борисов по БНТ.

В министерството на икономиката, енергетиката и туризма тази вечер е сключено споразумение, като Валентин Захариев е подписал протокол със 7 точки, чрез който прехвърля задълженията си на Вълканов, посочи премиерът.

Концесията на досегашния концесионер на мините – управляваната от Валентин Захариев „Интертръст Холдинг” - бе отнета заради неизплатени възнаграждения на миньорите и задължения към държавата.

"Валентин Захариев прехвърля своите дългове към Николай Вълканов, а той се оправя с банката инвеститор – Първа инвестиционна банка", заяви Бойко Борисов след края на преговорите. "Подписали са ми надлежно", добави премиерът.

Премиерът се ангажира заместник-министърът на финансите Владислав Горанов и управителят на централната банка Иван Искров да проведат разговори с ръководството на СиБанк и ДСК, за да може утре, макар да е събота, работниците в „Горубсо-Мадан” да получат възнагражденията си.

Производственият процес на мините няма да бъде спиран, тъй като цялото оборудване ще премине от ръцете на стария концесионер в тези на новия.

Днес изтече срокът, в който досегашния собственик на дружеството Валентин Захариев трябваше да изплати натрупаните дългове към Националния осигурителен институт за близо 8 милиона лева. Отделно Захариев дължи над 1,5 млн. лева за заплати на миньорите.

Николай Вълканов е собственик на „Минстрой холдинг" и бивш вицепрезидент на "Мултигруп".

Още икономически новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

ypsilon

преди 12 години

в.захариев или за пореден път изигра работниците и нои,-кремиковци до 2006г беше същата история.крадеше го,плащаше на работниците 30% от заплатите,а в същото време го хързулна на митал за много повече от обявените официално.трябва да се разрови цялата му бизнес кариера на този "бизнесмен" и тогава ще лъснат всичките далавери.но никой няма да го направи,защото всички са навързани ,няма значение че сега управлява б.б.първа инвестиционна наряза кремиковци,сега ще нареже и горубсо.въпрос на месеци е

98

БОКО МАНИПУЛИСТА

преди 12 години

*** ОТ СНИМКАТА,КОЙТО С УПРАВЛЕНИЕТО СИ ДОКАРА ПОЛОЖЕНИЕТО СЪС В"ГОРУБСО" ДО ТУК,ОТНОВО СИ НАПРАВИ *** ПИАР НА ГЪРБА ИМ.БОРИСОВ ЛИЧНО УЧАСТВА В ДАЛАВЕРАТА С ПРЕДПРИЯТИЕТО,КОЕТО УМИШЛЕНО СЕ ВОДИ КЪМ ФАЛИТ И ЩЕ ПОСЛЕДВА СЪДБАТА НА "КРЕМИКОВЦИ".ТОЙ СИ ПОЛУЧИ %-ТИТЕ ОТ СДЕЛКАТА,А ЧАСТ ОТ РАБОТНИЦИТЕ ЩЕ БЪДАТ СЪКРАТЕНИ.ВСИЧКО Е ДАЛАВЕРА.И АКО ТАКА СЕ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА-ЗДРАВЕ МУ КАЖИ. МУТРАТА БОКО УПРАВЛЯВА НА ПОПСКИЯ ПРИНЦИП:"НЕ ГЛЕДАЙ КАКВО ПРАВЯ,СЛУШАЙ КАКВО ТИ КАКВО ТИ ПРИКАЗВАМ"

97

Бойчо

преди 12 години

ББ СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО СУПЕРМЕН, ПОМАГА НА ИЗПАДНАЛИТЕ В БЕДА, НО ОСТАВА ГОРЧИВ ПРИВКУС, ЗАЩОТО ИЗПОЛЗВА СИЛОВИ МЕТОДИ И НАМИРИСВА НА ГРИЖА ЗА СОБСТВЕНИЯ СИ ИМИДЖ. С ЕДНА ДУМА - МАНИПУЛАТОР И ПОПУЛИСТ.

fallback