fallback

Русенският окръжен съд даде условна присъда от една година с три години изпитателен срок на хирург заради смърт на пациент.

Заседанието по делото започна тази сутрин и продължи до 17 часа, когато съдията заяви, че час по-късно ще обяви решението, съобщи БТА.

Според обвинението 31-годишният хирург К.Г. не оказал адекватна помощ на 46-годишния В.Г. от русенското село Юделник и причинил смъртта му поради немарливо изпълнение на професията си.

Инцидентът станал на 1 срещу 2 септември 2010 година. В.Г. бил закаран в спешното отделение на русенската болница с линейка, тъй като фелдшерът установил, че състоянието му е спешно заради острите коремни болки, температура и разстройство, придружено с изхождане на кръв.

В спешното отделение хирургът К.Г. го прегледал и заявил, че няма спешна нужда да го оставят за наблюдение. Не назначил и допълнителни изследвания.

Към 9,20 часа на 2 септември мъжът припаднал в тоалетната на русенско кафене, изпаднал в кома, а по-късно починал.

Според аутопсията причината за смъртта е кървяща язва на дванадeсетопръстника.

Съдът прецени да не лишава 31-годишния хирург от правото му да упражнява професията заради младостта му. Мярката за неотклонение "Подписка" остава.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

еейй

преди 12 години

полицай и доктор да си на това време!!! винаги си оправдан,винаги правиш пари... хипократова клетва а? тоя ако има поне малко съвест и човещина сам ще престане да спре да практикува...

64

до 82

преди 12 години

докога на това да убиеш човек ще се нарича грешка ? напишете му името на господина, да го знаем

63

Анонимен

преди 12 години

О,ти си се загрижил за мен. Както беше казал Гърбов в едно представление навремето, "Нека вместо мен да отговорят моите кадети....

fallback