Снимка: БТА
fallback

Има разминаване във версиите за убийството на Мирослава Николова, заяви депутатът Иван Костов, който е член на алтернативната парламентарна комисия по случая. Това стана след изслушването днес в Перник на близките на убитото момиче и на бащата на самоубилия се Стойчо Стоев-Чочо.

Липсва ясен мотив за деянието - отвличане и след това убийство, каза на свойя ред народният представител Йордан Бакалов. По думите му писмото с искане за откуп не е било адресирано до близките на Мирослава. То е било получено от семейството на приятеля на сестрата на убитото момиче Борислав Чолев. Според Бакалов съществува разминаване в показанията на роднините и изнесените преди това факти пред депутатите.

Иван Костов смята, че е необходимо да се проверят определени обстоятелства и затова народните представители са поискали съдействие на роднините на Мирослава и Стоев.

Освен че изслушаха близките на двете страни, членове на алтернативната комисия огледаха на място жилището на самоубилия се Стойчо Стоев-Чочо.

Oще по темата
Повече от час продължи срещата им при окръжния прокурор на Перник Пламен Найденов. Доволни сме, получихме отговори на всички поставени от нас въпроси, каза след заседанието в прокуратурата Михаил Миков.

Поемните лица не дойдоха на срещата днес, както и журналистите, чакали по време на самоубийството на Стоев пред жилищния му блок.

Депутатите от алтернативната парламентарна комисия ще изготвят обобщено становище по случая, което ще бъде оповестено в София, заяви Иван Костов.

Мирослава Николова бе отвлечена на 7 ноември миналата година, тялото ѝ бе открито на 12 януари.

Единият от заподозрените извършители Стойчо Стоев - Чочо се самоуби в присъствието на полицаи, на втория уличен Марио Любенов - Заека е предявено обвинение за престъпление по чл.142 ал.2 и по чл.116 от НК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Марин

преди 12 години

Асан Костов-това ти е истинското име. Нито физиономоята, нито деянията ти са български, крадлива *** такава. Аз, който мразя комунистите, мога да ти кажа: При Тодор Живков, за тия ти деяния, щеше да бъдеш разстрелян!!!!!!!!!!!!!!

22

Шерлок Холмс

преди 12 години

Каква стана тя - "разследващите" от МВР и Прокуратурата СЪЩО са разпитвали тези хора, НО НЕ СА ОТКРИЛИ РАЗМИНАВАНЕ ВЪВ ВЕРСИИТЕ и "разследването" им е "зациклило". Обикновени хора с висше образование, каквито са тези депутати бързо "прозряха" някои неща... За поред път предлагам да се ОТНЕМЕ от МВР "разкриването на престъпления" и да се вземат детективи, на граждански договори - да разкриват престъпленията, а полицаите да охраняват и патрулират.

21

Анонимен

преди 12 години

До днес.бгСлед забележката на 3 за правописа Ви , грешката е поправена:"свойя ред"!!!!!Явно се касае не за правописна грешка , а за НЕГРАМОТНОСТ!Поправете си и повторната грешка!Срамно е!

fallback