Снимка: Impact Press Group
fallback

Два моста са разрушени и отнесени от придошлата вода в село Чешнегирово, община Садово, съобщи  кметът на общината Димитър Здравков.

Съоръженията свързват отделни махали в селото. Над 10 къщи са наводнени от водата, която преля от обилното снеготопене. Загинали са и животни - кокошки и кучета.

В селата Селци и Богданци е отнесена асфалтовата настилка.

Здравков съобщи, че има готов проект за цялото дере на Чешнегирово за около 400 000 лева и се надява да им бъдат отпуснати средства по този проект, за да бъде поправена разрушената инфраструктура.

При наводнението вчера са били залети и около 1000 декара селскостопански ниви.

До около 1 часа снощи е следено нивото на язовир Богданци, тъй като е имало опасност от преливане, но вече няма проблеми. Ситуацията в общината в момента е нормализирана, каза Здравков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Скачащ брат

преди 12 години

Стига сте споменували ГЕРБ , защото ще дойдат едни увехнали гербери, ще се развихрят като при БАГАТА с ножа!И ДНЕС няма да смогнат да трият коментари после!Не стига че закъсняха с 24 часа та чак СЕГА!

9

ЦИРК

преди 12 години

Епа тва не е в СЕВЕРОЗАПАНА БЪЛГАРИЯ дето го чакахме?

8

Анонимен

преди 12 години

Каква е тая 'придошла вода' бе, и то в пълен член??? Това ли е новия природен феномен на ГЕРБ?? ***, оправете бентовете, язовирните стени и направете истински корита на реките с парите от министерството, това е копане и бетон, нищо повече, или а, да, няма защото си раздадохте бонуси и крадохте и давахте на турски фирми да правят тунели по магистралите за оня дет духа, мама ви...

fallback