Снимка: архив, Булфото
fallback

Спасени са 12 души, блокирани в хижа край Търговище, съобщиха от МВР.

В 11,49 часа вчера е бил получен сигнал, че в ловната хижа в с. Момино, община Търговище, че има блокирани хора - 10 възрастни и две деца, поради дълбоки снежни преспи по пътя дотам.

Служители на общинска фирма са се опитвали да почистят пътя със снегопочистваща техника, но вятърът навявал снега обратно, накрая се повредила и техниката.

Дежурни екипи на спасителна група веднага заминали за там с верижен влекач “МТЛБ” и ескортиращ автомобил “Форд Рейнджър”.

Няколко от пребиваващите в хижата са били извозени до кметството в с. Момино с верижния влекач , а водачите на четирите автомобила успели да стигнат до селото, движейки се след влекача, който е проправял пътя през преспите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

до 14

преди 12 години

потопът дойде с оная надменна мъжемразка - килърито

13

крис

преди 12 години

тези 10 възрастни могат ли да четат,слушат ли радио,гледат ли телевизия?Кой ще плати разноските по спасяването им?Светът ще свърши *** българи не!

12

отец йоан

преди 12 години

тази зима щте се запомни като бойковата зима.чеда божи това е божие наказание за кабинета борисов.всички тези наводнения,потопи,сняг са божие наказание за бойко и правителството които се самозабравиха.те са мафиоти,корумпирани,милиардери,диктатори,тоталитаристи и агенти на държавна сигурност.господ удари кабинета борисов с наводнения и потоп в село бисер а черно море потопи варна и бургас.сега щте ни удави и дунав.изглежда много са грешни наште политици та така жестоко ги наказва бог.а до 1 май.

fallback