Снимка: Архив Булфото
fallback

Глоба от 2000 до 5000 лева може да бъде наложена на мъж от Кюстендил, който е подал фалшив сигнал на телефон 112, съобщиха от полицията.

Кюстендилецът е звъннал на спешния телефон и е заявил, че на ул. "Гладстон" в града е затънал в снежна преспа с лекия си автомобил Ланчия и има нужда от помощ.

На мястото е бил изпратен екип на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението", но авторът на сигнала не е бил там, а автомобилът му - оставен паркиран така, че да пречи на движението.

Проведен е разговор по мобилния телефон с автора на сигнала. Той е наругал дошлите да му окажат помощ служители и отказал съдействие, допълниха от полицията.

Срещу мъжът ще бъдат приложени административно-наказателните разпоредби на Закона за
националната система за спешни повиквания, който предвижда глоба за лица, подали неверни или заблуждаващи съобщения и сигнали за помощ чрез единния европейски номер "112", уточняват от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

112

преди 12 години

И защо да го съдят човека? След последния голям валеж в СФ нямаше как да излезем от квартала - звъним в 112 и обесняват, че само ако бедстваме?!?! Ами не е ли бедствие да не можеш да си излезеш от квартала? Та предполагам че и този се обадил защото му е писнало да не е почистена улицата!

27

лимонад

преди 12 години

112 не е направен както трябва. на 112 трябва да могат да намерят начин как да ти помогнат ако ще и да ти трябва тоалетна хартия за ***. Обаче съм на мнение че трябва да разграничават услугите и някои от тях - които не са животоспасяващи да има някаква тарифа и да се заплащат. аз съм се обаждал в 2ч посред нощ за да питам просто за лекар, поне да дадат съвет нещо. Отговора беше - аз само приемам заявки - такива услуги не извършваме - ако искате да ви пратя бърза помощ.

26

Анонимен

преди 12 години

Мира39 ти си изключително мъдра.

fallback