Снимка: Impact Press Grouр
fallback

Стотици хора се стекоха в село Бисер, за да се простят и поклонят пред тленните останки на четиримата загинали във водния ад на 6 февруари.

Тогава под напора на поройния дъж се скъса стената на язовир "Иваново" и харманлийското село се озова под вода.

В мътните води смъртта си намериха Иванка Карамфилова, Георги Сираков, Христо Христов и Ангел Стоянов.

Опелото в църквата "Св.Св. Кирил и Методий" извърши старозагорският митрополит Галактион заедно със свещеници от региона.

Премиерът Бойко Борисов също дойде за погребенията и обеща сериозна помощ за село Бисер и региона.

"Най-важното е бързо да се изготвят проекти и селото да бъде възстановено във вида, в който е било, и дори по-добър. Сега тук видях, училището ще го оправим и него. Църквата е в окаяно състояние – ще я оправим. Проектантите са на съборения мост на Иваново. В рамките на утрешния ден ще започнем да го възстановяваме и физически, в смисъл струпваме техниката, която трябва да започне да работи", допълни премиерът, цитиран от БНР.

Той посочи, че вече е започнало изплащането на средствата към всички стопани, изгубили добитък и фураж при потопа.

Все още се издирват възрастни мъж и жена от село Бисер, загиналите при катастрофата край село Бориславци и един човек от Иваново, обяви на свой ред вицепремиерът Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

до 40

преди 12 години

Сетих се още нещо - Селото да бъде преобразено в село от градски тип, новите къщи да бъдат и обзаведени, че и дворовете им да бъдат оформени и едва тогава хората да бъдат поканени да заживеят нов живот. Всичко това да бъде направено от безработни /не го казвам като укор, а като създаване на работна ръка/. И АБСОЛЮТНО всички средства да бъдат дадени от виновните институции, вместо явно или тайно да си разпределят бонуси. Ха да видим дали "филмите ще имат продължение".... Време е за старт!!!!

22

8-ия ден - до 38

преди 12 години

да, това е "дежа вю" - и никой не може да ме убеди, че е за последно...Това е филм, който гледаме от години ...гаден филм, който се прожектира вече 21 години...и няма край...

21

АРДА

преди 12 години

Това не е бедствие ,това е престъпление ,но пак няма да има виновни ,всяко чудо за три дниАко никои не отиде в затвора ,така ще продължаваме да се унищожаваме

fallback