Снимка: БТА
fallback

Социални работници и психолози започват от днес работа с пострадалите хора от наводненията, както и тези, които са изгубили домовете си, съобщи социалният министър Тотю Младенов.

Специалистите от Агенцията по храните пък са започнали опис на удавените животните. Целта е максимално бързо те да бъдат извозени до екарисажа, за да се избегнат зарази, коментира министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

По-късно през деня в харманлийското село Бисер, което бе залято от триметрова вълна заради скъсана язовирна стена на водоема в село Иваново, се очаква да пристигне комисарят по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева.

Oще по темата

Целта на посещението е да се направи оглед и да се обсъдят възможностите за финансово подпомагане от страна на Европейската комисия за възстановяване на щетите, понесени от местното население.

В понеделник по време на наводнението в село Бисер загинаха жена и трима мъже. 73-годишен жител на село Лешниково пък получи инфаркт при вида на давещите се животни в двора му.

Край маджаровското село Бориславци смъртта застигна двама съпрузи. Друго семейство пък бе пометено с автомобила си от водната стихия край село Иваново. Още двама души от село Бисер се издирват от снощи, но все още не са открити.

Ето и имената на загиналите от водната стихия

село Бисер
Иванка Димитрова Карамфилова
Георги Ангелов Сираков
Христо Андреев Христов
Ангел Тодоров Стоянов

село Бориславци, община Маджарово
Георги Иванов Бойчев
Недялка Колева Бойчева

село Иваново
Лиляна Христова Делева

Васко Делев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Българка

преди 12 години

Предлагам всички депутати да се откажат за един месец от парите давани им за представителни разходи и то без документи. Ако искат да плюскат да се бръкнат по надълбоко в джобовете и да извадят собствени средства а не от нашите данъци.

25

Анонимен

преди 12 години

Психолозите и без това са си на заплата към разни подразделения и фондации , нека поне разговарят с хората. Ако няма да помогне , поне няма да навреди.Гледам обаче сметки открити за внасяне на помощи. Понеже политиците и от нещастието на хората си правят дивиденти ,колко от тях ще внесат пари в помощ на пострадалите? Какви суми? Те са общствественни личности и даренията е добре да бъдат оповестени! Като ще се рекламират ,поне и пари да дават. Колко даде премиера? Празните приказки не се броят!

24

до 27

преди 12 години

Леле мале и толкова плюсове са ти написали за малоумното мнение....!Абе хора глави нямате ли? Що за съвети да им даде държавата по 20 хиляди? Ами държавата това сме ние и парите са наши , а не просто някакви си някъде си пари за даване!Разбира се трябва да се помогне на хората ,но защо държавата? Защо всеки не даде по нещо ? Държавната хазна не е бездънна, ние я пълним! Вярно че управниците ни крадат и разхищават ,ама хайде да я разграбим и раздадем тогава...

fallback