Снимка: Архив Булфото
fallback

Населените места по поречието на всички реки в област Хасково с изключение на река Марица са залети. Главният път за Турция е наводнен в района на хасковското село Подкрепа. 

Там водата достига до 40 сантиметра. Пътят Харманли - Симеоновград е затворен.
 
Най-тежко е положението в харманлийските села Бисер и Лешниково. Скъсана стена на язовира в село Иваново е заляла Бисер и Лешниково. Няма информация за загинали хора.
 
Първите етажи на къщите са под вода, която на места достига до 2 метра. Хората се спасяват по високите части на домовете си. Някои от тях са дори качени на покривите на къщите.
 
Екипи на Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" са на мястото на инцидента и евакуират хора. 
 
Наличната техника в област Хасково е мобилизирана.

Създава се организация за привличане на допълнителни сили за оказване помощ на населението в харманлийското село Бисер, съобщиха междувременно от пресцентъра на МВР.

Подготвя се и хеликоптер на военновъздушните сили от авиобаза "Крумово", който да спаси изкачилите се на покривите на къщите бедстващи хора. Ще бъде оказвана помощ и с лодки.

Съветът към местните жители е при възможност да се изтеглят на максимално високо място, за да са в безопасност, посочват още от МВР.
 
Между селата Стойково и Брягово, област Хасково, се е повишило рязко нивото на водата, която е заляла пътното платно. Получен е сигнал за затънал във водата лек автомобил с двама души. Изпратен е спасителен екип.

Движението на влаковете в участъка между гарите Димитровград и Свиленград е прекъснато в 8.30 часа, съобщиха от БДЖ. Прекъсването на влаковото движение е вследствие излизането на река Марица от коритото, която е наводнила железния път в участъка между гарите Любимец и Свиленград.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

216

Анонимен

преди 12 години

ББ пак там си прави пиар върху труповете на хората,безсрамник

215

Атака

преди 12 години

Относно коментарите мисля, че е добре да ги има, защото чсно е, че някой не си е свършил работата, а резолтата от това е налице!Иначе мисля, че трябва да има хора по улиците за да има РЕАЛНО наказани за УБИЙСТВО, защото подозирам, че пак някой ще се размине с отстраняване от длъжност или условна присъда!Защото важното е не само да помагаме и да сме солидарни, а да се борим такива неща да не се случват поради БЕЗХАБЕРИЕ!

214

поля

преди 12 години

Ако бяхме японци, нямаше да има никакви коментари, а коментиращите щяха да са в харманли с одеяла, лодки и смирено и всеотдайно да се опитват да помогнат на хорицата. Но ние не ставаме и за *** за зеле

fallback