Снимка: архив, Булфото
fallback

23-годишна жена е починала след операция на сливици в частна варненска клиника, съобщиха от полицията.

Според резултатите от назначената тройна съдебно-медицинска експертиза причината за смъртта е кръвозагуба.

Пациентката е постъпила на 26 януари в „Клиник Сити” за планова операция. На следващия ден след интервенцията младата жена е починала.

Варненската окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство за причиняване на смърт поради "незнание или немарливо изпълнение на занятие"  за смъртта на 23-годишната жена.

Oще по темата
 До момента са разпитани медицинските лица, които са участвали в операцията.

В  същата клиника преди малко повече от 2 години отново при операция на сливици почина 6-годишният Марин Георгиев от Белослав. 

Детето страдаше от мускулна дистрофия. Смъртта му настъпи, когато медиците му поставяха упойката. При интубирането сърцето му спряло.

 Според резултата от аутопсията момченцето починало от остра сърдечносъдова недостатъчност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

:(

преди 12 години

Защо след като на другия ден не е имало нищо притеснително, не е имало видим кръвоизлив са назначени кръвоспиращи и решават да я преведат в ОБ? Значи е имало нещо, нали? Защо някой не е догледал - за да не пропусне 50-100 лв. от следващия пациент, нали? Доктора е назначил операцията, лично е препоръчал да е в частната клиника, защото техниката била по-добра. Момичето му се е доверило като на свои доктор, така, както правим всички. Почивай в мир, Дари! Дано виновниците си получат заслуженото!!!

119

R.I.P.

преди 12 години

Нека виновните получат своето наказание. Но искам да припомня стария принцип, отлично прилаган от Т. Живков - вдъхновителя на един премиер - РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ. ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА беше най-големият враг на социализма и на работническата класа! Забравихте ли? Или не сте яли тояги преди 20 години? Така се родиха мутрите - бизнесмени, а интелигентните хора са изтикани в ъгъла или са имигрирали.

118

Анонимен

преди 12 години

100% съм сигурен, че виновен в случая е пациента... както винаги досега.

fallback