Снимка: Булфото

Със свое решение от днес Административен съд във Видин отмени изборните резултати за кмет на община Белоградчик,  съобщихаот съда.

Преди десет дни Административният съд във Видин отмени и резултатите за общински съветници в община Белоградчик от проведените местни избори през октомври миналата година.

Изборните резултати за кмет на община Белоградчик бяха оспорени от Людмил Антов, кандидат за кмет на Белоградчик от БСП и Ирена Иванова, кандидат за кмет от РЗС.

В жалбите си двамата настояват решението на ОИК-Белоградчик, с което за избран за кмет е обявен Борис Николов от БСДП, да бъде отменено.

Посочени са съществени нарушения на избирателния процес, като липса на данни от документи за самоличност в избирателните списъци на две секционни комисии, въпреки положени подписи от избирателите.

Според събраните доказателства по делото е установено, че са допуснати съществени нарушения на изборния процес, които биха могли да променят изборния резултат и затова Административния съд отмени решението на ОИК за избор на кмет на община Белоградчик.

Решението от днес може да бъде обжалвано пред ВАС в седемдневен срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase