Снимка: архив, Булфото
fallback

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Температурите са в интервал от - 5°C до + 8°С. Времето над страната е облачно. Валежите са повсеместни, вали дъжд, на места сняг. Слаб вятър духа в областите Русе, Варна, Бургас, Разград и Добрич.

Намалена видимост поради мъгла до 150 м има в районите на Силистра, Тервел, Никола Козлево, Слънчев бряг-Обзор и Сандански.

Пътните настилки са предимно мокри, заснежени, заледени, обработени и опесъчени. Магистралите са мокри, на места има и мъгли.

Затворени за МПС са проходите: „Златишки проход” - Етрополе-Златица,  „Твърдишки проход” - Твърдица-Елена ,-„Върбишки проход”,  „Троянски проход”.

В София пътните настилки са обработвани през нощта срещу заледяване, съобщиха от Столичната община. Със смеси са били обработени улиците на градския транспорт, стръмните участъци и улиците с обществена значимост.

Общо 132 специализирани машини са работили през нощта в Столичната община. В районите "Надежда", "Илинден", "Сердика", "Лозенец", "Възраждане", "Банкя", "Нови Искър" "Панчарево", "Витоша", "Люлин", "Овча купел", "Триадица", "Връбница" и в природен парк Витоша снегът е бил избутван от пътните платна.

Движението на градският транспорт в София е с минимални отклонения от разписанията му. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

me

преди 12 години

Хората дето коментират, че нямало един пръст сняг сте ми много странни. Намирам се на 15км от София и навън вече има около 10см нов сняг. Това че в самата София няма сняг се дължи на градския микро-климат и на активното движение по улиците. Не обобщавайте за цяла България по обстановката в квартала ви, защото е супер тъпо. Още повече, че ако продължи да вали и температурите паднат, както се очаква, обстановката ще стане в пъти по-снежна.

17

Анонимен

преди 12 години

"Пътните настилки са предимно мокри, заснежени, заледени, обработени и опесъчени."То тук са изредени всички възможни състояния без "сухи". И сам щях да се досетя, че не са сухи.

16

chicago

преди 12 години

Да ни е честита новата комплицирана обстановка в страната.Пролетта наближава,дами господа спасението е близо.Лошото е че живеем в Матрицата ,България.

fallback