Снимка: архив, Булфото
fallback

Почина шестмесечното бебе, което беше прието в разградската болница заради недохранване. Това съобщиха от полицията в Разград.

Бебето беше настанено в болницата по спешност и беше с опасност за живота вследствие на недохранване и системно неполагане на грижи.

Лекарите обясниха, че малкият Умут е приет в здравното заведение в критично състояние. Детето тежало едва три килограма при минимум за възрастта му около шест килограма.

Майката е 35-годишна жена от село Печеница, община Исперих, като бебето е седмото поред дете. Семейството е от ромски произход.

Oще по темата
Oт отдел "Закрила на детето" в Исперих заявиха, че другите деца на семейството са здрави, а по-големите ходят на училище. Най-голямото е на 13 години. Кметът на селото Илхан Исак съобщи, че родителите на детето са безработни.

По думите на кмета бащата работи каквото намери, а през повечето време е по-затворите заради кражби. Основно се издържат с детските добавки, заяви вчера Илхан Исак.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

галактика

преди 12 години

Чух коментара на кмета /ако нямам грешка/. Каза, че бащата работи каквото намери, децата също помагат на хората за пари, ходят на училище, нямат проблеми с това семейство. Бащата е и с инвалидна пенсия, получават и детски. Другите деца са гледани добре. Инвалидната пенсия няма да коментирам - може да си е болен човека, може да не е. Но за никого не беше казано нищо лошо. Щом другите деца са гледани добре, защо това да не е?! Как ще е недохранвано, като то е на 6 месеца, нали има и консултации?!.

47

Анонимен

преди 12 години

да се дават помощи само на работещи родители а не някои само на държавата да разчитат да им гледа децата с помощи

46

Eex

преди 12 години

Децата не са виновни,родителите им-животни са за ***,дето се *** като поганци!

fallback