Снимка: архив, Булфото

Пътните настилки в страната са проходими при зимни условия, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Вятър духа в областите Видин, Плевен, Велико Търново, Сливен, Разград, Шумен, Добрич, Бургас, Варна и Хасково.

Платната на магистралите "Тракия", "Хемус" и "Марица" са с мокри участъци, а на пътното платно на магистрала "Люлин" има и заледявания, които вече са обработени.

Затворени за движение са проходите Златишки, Твърдишки, Върбишки и Троян - Кърнаре. За товарни автомобили е затворен проходът Сливен - Елена и Петрохан, а останалите превозни средства трябва да са с вериги.

Затворени за товарни автомобили са Дюлинския и Айтоския проходи, проходът Шипка. През Рожен, Пампорово и Превала всички превозни средства трябва да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета.

Заради снегонавявания са затворени и пътищата Панорама – Кичево, пътят от обсерваторията в Рожен до с. Момчиловци, както и пътят между връх Шипка и връх Бузлуджа.

По пътя Варна - Добрич всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета. По пътищата Пещера - Батак - Доспат, Велинград - Юндола - Аврамово, Велинград - Сърница, Ракитово - Цигов чарк и Белово - Юндола
товарните автомобили трябва да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета. Всички автомобили трябва да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътищата в Смолянско.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase