Снимка: Булфото
fallback

Обилен сняг вали в столицата, на много места по централните булеварди и улици е затруднено движението.

Ангажираните със снегопочистването в София фирми вече са обработили със смеси против заледяване улиците, по които се движи градският транспорт, и стръмните участъци, съобщиха от Столичната община.

Към момента градският транспорт се движи нормално при зимни условия.

Вече се извършва трета обработка на пътните настилки. От общината напомнят на водачите, че трябва да шофират със съобразена с пътните условия скорост, както и да спазват дистанция.

За днес синоптиците от БАН обявиха "жълт код" за опасност в 11 области в страната.

Жълт код означава, че времето е потенциално опасно. "Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете", заявиха метеоролозите.

В Смолянска област се очаква силен снеговалеж и поледица. В областите Кърджалийска, Ямболска, Хасковска, Сливенска, Бургаска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Варненска и Добричка има опасност от силен вятър от северозапад - север, снеговалеж и поледица.

Периодично ще се спира движението на превозни средства по магистрала "Люлин" заради почистване на пътните платна, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура".

През проходите "Пампорово", "Рожен," и "Превала" всички моторни превозни средства да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета.

Проходът "Предела" пък е затворен за товарни автомобили.

По пътя Кюстендил - Гюешево в участъка между Жиленци и Гюешево товарните автомобили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

Поради обилните снеговалежи над страната и възможни навявания и заледявания, от агенцията призовават гражданите да се отправят на път подготвени за движение при зимни условия и да пътуват само при неотложни случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

151

:(

преди 12 години

Ако бяла приказка навън полегнежълт код ще я насили и налегне...мразя ви журналисти!

150

Анонимен

преди 12 години

в Бургас падна малко сняг, но понеже е 10 градуса се стопи веднага

149

Радо

преди 12 години

По морето още няма сняг :(, във Варна може и да вали вече...

fallback