Снимка: БТА
fallback

Миньорите от "Мини Марица-Изток" ЕАД обявиха символична стачка, съобщи за БТА председателят на стачния комитет Танчо Станчев.

“Всеки момент стачката може да прерасне в ефективна”, допълни той.

Oще по темата

Продължилите до 1.00 ч. след полунощ преговори между синдикалните организации на миньорите и мениджърския екип на радневските мини не са постигнали резултат, пътвърдиха и от държавното въгледобивно дружество.

"Исканията бяха много крайни, през цялото време търсихме компромиса. Готови сме за нови преговори", отбелязва изпълнителният директор на дружеството инж. Евгени Стойков.

Причина за недоволството на миньорите им е отказът на ръководството на мините да им изплати допълнително възнаграждение за отличните финансови резултати през миналата година.

Според ръководството на КНСБ и КТ Подкрепа всеки миньор трябва да получи по още 1000 лева, след като преди коледните празници всичките 7100 служители в "Мини Марица-Изток" получиха по над 1000 лева премии.

Евентуална стачка в "Мини Марица-Изток" ще постави под въпрос снабдяването на четири ТЕЦ-а в района, а от тук и енергоснабдяването в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 12 години

дано Турция построят АЕЦ за да можем да внасяме ток след някоя година че потреблението на ток расте а производството лека по лека намалява поради политиката на Мутрата.

63

Анонимен

преди 12 години

за съжаление някои от тецовете трябва да се затворят до 2020г. като компенсация трябва да се вкючи АЕЦ Белене но Белене тиквата спря строежа и от страна износител на ток ставаме вносители или на режим.

62

Жоро

преди 12 години

Ама вместо да заплашвате и да се почесвате там, където не ви сърби, започвайте стачката, заралийски хрантутници! Понеже сте проЗДИ, наливайте вода в продъненото корито на Подкрепа и КНСБ, че от толкова години вегетация то се разсъхна и пуска вода бетер лейката ДАНС! Да ви чакаме ли да довтасате в София с багерите? Преди вас едни селяни пристигнаха в София с техните "танкове" - весели, засмяни, сетне 3 дни се чесаха по врата и накрая си тръгнаха като попикано мушкато. Защото в София хората работят, а не както при вас:един копа, а трима подпират лопатите.Старозагорски мушики!

fallback