Представители на транспортни и спедиторски фирми се събраха на протест в Свиленград. Снимка: БТА
fallback

Масово недеволство сред превозвачите предизвика промяна на правилата за работата им от Нова година.

В Свиленград десетки собственици и служители на транспортни и спедиторски фирми се събраха, за да възразят срещу забраната на Автомобилна администрация да извършват реекспорт на стоки от Турция за Русия, който влезе в сила от 1 януари.

"Ще фалираме", бе категоричен Али Алиев от Стара Загора. По думите на превозвачите от Автомобилна администрация обяснили забраната с недостатъчния брой разрешителни за превози на стоки към Русия, които свършвали заради турските стоки, а за българските не оставали.

"От септември няма разрешителни за Русия, защото има колеги, които имат връзка някаква в министерството и си купуват разрешителни, разбира се под масата. Това са пари, които отиват в сивата икономика", коментира Нели Богданова от Кърджали.

Превозвачите са внесли жалба в съда срещу забраната за реекспорт. Докато чакат решение обаче транспортът се поема от молдовски и украински фирми.

Така ако забраната не падне, родните превозвачи ще фалират един по един, и ще оставят на улицата хиляди свои служители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Превозвач

преди 12 години

Некомпетентните по-добре не коментирайни далечни за Вас теми,има си женски пазар за празните приказки!Темата е тясно професионална,не я разбирате

71

НЕ ЛЪЖИ , ВСИЧКИ ...

преди 12 години

...ТУК , ВЪВ ФОРУМА:..СЪС БЪЛГАРСКИ ТИР-КАРНЕТИ И БЪЛГАРСКИ ДОКУМЕНТИ/РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА РУСИЯ/----СТАВА ПРЕНАСЯНЕ НА ТУРСКА СТОКА ЗА РУСИЯ!/тия документи и квоти струват пари на Държавата/ПЕЧАЛБАТА ОТИВА ЗА ТУРЦИЯ----НЕ ,ЗА БЪЛГАРИЯ!ПЪЛНИТЕ --ТУРСКИЯ БЮДЖЕТ--НЕ НАШИЯ!НА ВАС ВИ ДАВАТ, САМО МИЖАВИ ЗАПЛАТИ---НИЩО ПОВЕЧЕ! ...СТАЧКУВАЙТЕ!

70

Превозвач

преди 12 години

И именно в момент на криза,не трябва да се ограничава работещ бранш,от който бюджета има нужда

fallback