Снимка: Архив Булфото

Да се изградят специални места за паркиране на автомагистрала "Струма", на които да бъдат отбивани превозните средства, предлагат от "Пътна полиция" и ДАИ-Перник.

Целта е когато е необходимо, временно да се спират от движение по пътя необорудвани за движение при зимни условия автомобили.

Предложението е било разисквано да среща при областния управител на Перник Иво Петров заради създалата се кризисна ситуация на територията на региона през почивните дни в резултат на обилния снеговалеж .

Според директора на Областното пътно управление Румен Сачански проблемите е можело да бъдат избегнати, ако снегопочистващата фирма е осигурила навреме техника, която да изтегли от пътното платно авариралите автомобили в засегнатите учасъци.

За да се избегнат подобни ситуации в региона, областният управител разпореди фирмата, която отговаря за почистването на републиканската пътна мрежа "Стройинженеринг-94" да осигури техника, която да може да изтегля аварирали автомобили на участъците от пътя, за които носи отговорност.

Иво Петров задължи Областното пътно управление да извърши повторна проверка на техниката на "Стройинженеринг-94".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase