Снимка: архив, Булфото

Шансовете на 3-годишния Мартин от Варна да оживее са нулеви. Детето продължава да е в кома, а промяна в състоянието му няма, информираха лекарите, които се грижат за него.

Мартин постъпи в болница на 21 декември м.г. и докторите се съмняваха, че върху него е упражнено домашно насилие. Полицията задържа 19-годишната майка на детето, нейния приятел и още двама души. По-късно обаче всички бяха освободени. Пред полицията майката Лили разказала, че през нощта Мартин се събудил, поискал да яде, паднал и се задавил.

Момченцето е в клинична смърт, без мозъчна дейност и на изкуствено дишане. Въпреки усилията на докторите университетската боница „Света Марина” Мартин няма шанс да оцелее.

Районната прокуратура във Варна продължава да работи по случая. Все още не е ясно дали детето е било жертва на домашно насилие или множеството наранявания по тялото му са в резултат от опитите на майка му да го спаси, след като се е задавило.

Още по темата

Пребито ли е детето или думите на жената, която го е родила са истина, ще стане ясно от съдебно-медицинската експертиза, която трябва да бъде готова до няколко дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase