Снимка: Булфото
fallback

Ефективните стачни действия в БДЖ продължават и утре, за 18-ти пореден ден, поради липсата на преговори.

Това се посочва в изявление на Обединения стачен комитет на КНСБ и КТ "Подкрепа".

Днес са спрели над 70% от влаковете, които се движат по разписание между 08.00 и 16.00 часа.

Според синдикатите стачката им е законна и след 10 декември, когато в сила влиза ново разписание в БДЖ.

"По никакъв начин не се вменява задължение за стачкуване съобразно графици за движение на влакове, още повече че тези графици са определени едностранно от работодателите. Законността на стачката се определя към момента на нейното започване и към момента на постановяване на арбитражните решения", заявиха в декларация от синдикатите.

Преди дни шефовете в железницата намекнаха, че след влизането в сила на новото разписание на влаковете, стачката в БДЖ ще е незаконна и ще имат правно основание да се обърнат към съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

128

CX

преди 12 години

128, ако не са те няма кой друг да протестира. Цяла Европа протестира, защото навсякъде съкращават и намалят заплати, а ние тук от 50 години все ни съкращават и ни намаляват заплатите и никой не се е сетил да направи нещо. Така че нека тези хора бъдат българските европейци и да постигнат нещо дано, тогава за хората като теб и мен (незасегнати от управлението на БДЖ) това ще значи, че и ние ще можем да постигнем нещо в тук, ако ли не здраве да е и приятен ви път към чужбина!

127

наблюдател

преди 12 години

Да беее после Армията ще ги возат на влак от противникаа да ви видим какви ешалони ще правите ше ви отвлекат заедно с цялото снаражение

126

срам

преди 12 години

като неискаме да си подържаме собствена железница ще подържаме чужда както е тръгнало това правителство и армията догодина ще ни продаде май само милицията си иска да им лиже задниците

fallback