Снимка: Булфото
fallback

„Ще гладувам, докато не изпълнят исканията ни”. Това заяви пред Dnes.bg Недко Кертов, който е служител в БДЖ от 28 години. 56-годишият мъж обяви гладна стачка на 11-я ден от стачката в железниците.

Той не може да се примири с намеренията на ръководството да намали заплатите на служителите, да съкрати отпуските и да остави на улицата 2000 души.

„Всеки ден ни плашат с уволнения, ако не се върнем на работа, ние обаче ще си отстояваме правата”, каза още гладуващият железничар.

Oще по темата
4 дек 2011 08:54
61
 Негови колеги подкрепят действията му, но се притесняват за здравословното му състояние. Въпреки това още двама души са в готовност да се включат в гладната стачка.

„Ние смятаме, че БДЖ умишлено се тласка към фалит”, заяви пред Dnes.bg Любомир Милков от синдиката на железничарите в Пловдив.

По-късно стана ясно, че и Недялка Зоева - кондуктор в Карлово, също е започнала гладна стачка.

Служителите на БДЖ в Пловдив твърдо отказват да работят и днес между 8 и 16 часа. От жп гарата е заминал единствено международният влак от Истанбул за Белград. 10 композиции остават блокирани по пероните.

Стачката спря днес 87 влака, а ръководстото на БДЖ продължава преговорите със синдикатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

175

niko

преди 12 години

Оказва се, че БДЖ и двете му дъщерни дружества "Пътнически превози" и "Товарни превози" са плащали от своя бюджет задграничните и вътрешните командировки и телефоните на профсъюзните функционери в системата. Броят им е близо стотина, защото всяко регионално поделение си има председател и секретари. Най-фрапантен пример било звеното на БДЖ в Стара Загора, където на председателя помагали 9 секретари. По закон нито един от тези служители не може да бъде уволнен.

174

Анонимен

преди 12 години

кремиковци 2, какво протакате бе, закривайте го, открийте ново назанчете само свестни и то колкото ви трябват а не раздут щат като в комунизма

173

Идват

преди 12 години

Първи отзиви от тракторното шествие в новия студентски и независим сайт на София и провининцията - секция Столица - тракторите са на входа идааат - само в 7plus7.netБъди информиран на 100% без слухове, а само факти и цитати, разследването е наша основна цела, чети... 7plus7.net

fallback