Снимка: Студентска PR агенция към БСУ
fallback

Оковани във вериги и с грим, имитиращ рани по лицето, студентите от Бургаския свободен университет казаха за втора поредна година "НЕ" на насилието над жени.

Младежите инициираха мълчаливо шествие по най-голямата пешеходна улица „Александровска”, като атрактивният им вид предизвика огромен интерес сред минувачите.

"Оковите на мълчанието могат да бъдат скъсани, само ако се говори за този проблем. Надяваме се, че с инициативата "Нека мълчанието говори" ще допринесем за промяната. Това за нас ще бъде големият успех", споделиха студентите.

Тази година авторите на кампанията са замислили да заснемат видеоклипове с реални истории. В тях жени, жертви на насилие, ще говорят за своята лична драма.

Целта на студентите е други потърпевши да се противопоставят на посегателството над личността им.

Скоро в YouTube предстои да излезе първият клип от поредицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Анонимен

преди 12 години

Браво, Момичета! Гордея се с вас!!Поздрави от Варна!

79

Анонимен

преди 12 години

Не очаквах да прочета такива коментари. Жените били "кухненски мебели", били "кифли, с робска психика" и т.н. Когато раждаш децата на даден мъж, той обикновено все още е нормален. Но след 10-15 години съвместно съжителство нещата се променят. Как да си тръгнеш, като имаш заплата от 500 лв., две деца в тийнеджърса възраст, остарели родители и разбира се трябва да излезеш на квартира?Подкрепям младите момичета, защото за тези неща трябва да се говори, да се мисли и да се помага!

78

хуянчо

преди 12 години

ЖЕНА И *** ВИНАГИ СА В НАРУШЕНИЕ

fallback