Снимка: Impact Press Group

Подобрява се състоянието на двамата мъже, които пострадаха при взрива на газопровода между селата Калековец и Стряма в събота.

В реанимацията на Университетската болница в Пловдив с опасност за живота лежи 41-годишният Пенчо Пенев. Мъжът е с висока степен на изгаряния, счупена челюст, фрактури на краката. От ударната вълна е изгубил едното си око.

„Има травма на мозъка, но е контактен, оптимист съм, че до средата на седмицата ще го преместим в друго отделение.”, заяви пред Dnes.bg началникът на реанимацията в пловдивската УМБАЛ „Св. Георги” доц. Чавдар Стефанов.

Още по темата

Вторият пострадал в настанен в Клиниката по изгаряния.

Полицията разследва причините за взрива край Пловдив, при който загинаха двама работници, докато отстраняваха авария на газопровода.

От Държавния технически надзор също изясняват причините за трагичния инцидент.

„Едната версия за взрива на газопровода е, че капакът не е бил добре уплътнен и монтиран, а другата - счупени шпилки”, каза пред Dnes.bg директорът на Държавен технически надзор – Пловдив Димитър Вълканов.

Експертизи ще докажат дали става въпрос за човешка грешка или за неизправна техника.

Единият загинал работник – 36-годишният Динко Динев, оставя бременната си жена с едното им дете. Другият – 53-годишният Нейко Нейков, е издържал цялото си семейство с работата като техник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase