Снимка: Архив Reuters

Румънските власти не допуснаха да преминат през страната 20 камили от руската  република Калмикия, предназначени за български цирк, съобщава електронното издание "РосбизнесКонсалтинг".

Животните са блокирани на молдовско-румънската граница над 20 дни. Румънските ветеринари не са дали съгласието си за транзитното преминаване на камионите с камилите, които се доставят от Калмикия за България, тъй като ветеринарните документи на животните не били оформени според изискванията на Европейския съюз.

Още по темата
12 фев 2009 16:50

Ръководителите на Кишиневския зоопарк отбелязаха, че заради бюрократическите спънки животните са прекарали на ГКПП "Албица" на молдовско-румънската граница повече от 20 дни без нормални грижи и са имали проблеми с храненето.

В последните дни са възникнали сериозни проблеми, тъй като румънските митничари не са осигурили нужната храна за камилите и на тях им било давано съвсем ограничено количество вода.

След като животните били върнати на молдовското ГКПП "Леушен", местните митничари решили проблема с храната и водата на камилите.

Зоопаркът в Кишинев е заявил готовност да подслони камилите, за да бъдат положени  нужните грижи за тях до окончателното оформяне на документите им.

По последни информации собственикът на животните е могъл да се справи с документацията и животните по всяка вероятност ще пресекат молдовско-румънската граница, за да бъдат доставени в цирка в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase