Снимка: архив Булфото
fallback

Изграждането на каскадата "Горна Арда" може да започне в близките две години, посочиха представителите на хидроенергийната компания "Горна Арда" Вернер Казагранде и Раймунд Гайсбауер на работна среща с ръководството на община Ардино.

Съдружници в нея са българската Национална електрическа компания и австрийската компания EVN.

Готови са четири варианта на работни проекти, от които ще се изготви окончателният.

Oще по темата

Предвижда се от "Стоянов мост" до с. Китница да се изградят централи с обща мощност 170 мегавата. От тях годишно ще се произвеждат до 350 гигаватчаса електрическа енергия.

Кметът на община Ардино Ресми Мурад смята, че възобновяването на строителството на хидроенергийната каскада е изключително важно събитие за местните хора, защото "Горна Арда" е не само енергиен проект, който ще даде сериозен тласък на българската икономика, но и чувствително ще помогне за намаляването на безработицата в общината, за подобряването на инфраструктурата и за развитието на туризма.

Хидроенергийните съоръжения, които ще бъдат на територията на община Ардино, трябва да са готови след седем години.

Към днешна дата инвестициите за изграждането и експлоатацията на каскадата се изчисляват за около 500 млн. евро, а в хода на строителство ще бъдат ангажирани около 3000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

алилиии

преди 12 години

доган колко че украдне от тоа алъшвериш, а!?

44

oooo

преди 12 години

с.Лубча об6 Доспатска област Смолянска там се намира най голямата крава на кравите[жена]коиято едно време забременя и се ожени за папуца от лубча дйямбаза които сега гледа бикът на селото,тая госпожя се казва аише салапаатева по бащино,която е ***.а 2.700 гр *** саиго теглили.И след като забременява като мома защото небешесе подлагала само на тоия които не беше и поискал,и така роди Силвия коиято се ожени за Румен от Лубча си русае като рускиня сега живеят в София срам е да стои в Лубча, а второто и дете Стефчо е черно като папуца бащаму, трябва тази стара ***.а даси признае че детето е шумник,цял свят го виждат че нее от Папуца,се се прави на болна все умира но носи във нея само мръсотиите от цял свят,водеше Силвана на даскалите едно време дае чукат та дае даскалица товае най мръсната жена на света и във Лубча.Хора пазете се от нея не говорете с нея.

43

Техника има ,хора ня

преди 12 години

А от строителния бранш има толкова много стр. техника (багери, кранове , бетонпомпи , самосвали ... за милиони левове) и стои и ръждясва понеже строителството в градовете замря и ***.

fallback