Опожарената къща на Рашкови в Катуница. 25.09.2011 г. Снимка: Архив, Булфото
fallback

„Подготвили сме искове и претендираме за обезщетение на обща стойност от близо 1 милион лева заради унищоженото ни имущество в село Катуница”. Това съобщи пред Dnes.bg синът на Цар Киро – Ангел Рашков.

Той уточни, че в тях фамилията претендира да бъдат покрити нанесените щети върху автомобилите и опожарените къщи. Ангел уточни, че извършителите на деянията са заснети и вече са известни.

„Идната седмица внасяме исковете за гражданските дела в съда”, обяви наследникът на Цар Киро.

В Катуница са потресени от наглите намерения.

„Изумени сме от наглостта да претендират за обезщетения, след като толкова години тормозиха населението тук”, коментира живеещият в Катуница Стоян Тютюнаров пред Dnes.bg.

Oще по темата

Въпреки изтърпяното до момента, хората от селото не се отказват от битката за справедливост.

„Ние няма да спрем дотук, докато всеки не си получи заслуженото и който е ял от супата на Кирил Рашков, сега да я духа”, казва още Тютюнаров.

„Аз не искам смърт за Рашкови, а мъки. Нека се мъчат в килия на коричка хляб и топла вода”, каза през сълзи майката на починалия 17-годишен Павел – Райна Толева.

Жителите на Катуница са убедени, че именно Кирил Рашков стои зад поръчителството на убийството.

Идната седмица прокуратура внася в съда делото, в което Цар Киро ще отговаря за отправянето на две закани за убийство по адрес на чичото и лелята на убития Ангел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

459

Анонимен

преди 12 години

Какъв "ПРИНЦ" бе, даеба и ***! Днес.бг престанете да ги хвалите тия джубрани. Те са маймуни, не царе!

458

Зондерфюрер

преди 12 години

Претенциите за обезщетение са разгледани и признати за справедливи. ОБЕЗЩЕТЕНИЕТО ЩЕ БЪДЕ ИЗПЛАТЕНО В ЦВЕТНИ МЕТАЛИ - 9 грама олово в главата на ***, под формата на 9 мм куршум тип Парабелум. Умоляваме *** да се обърне към централния офис на НСДАП или в най-близкото подразделение на СС.

457

Анонимен

преди 12 години

"Принц" Ангел??? Айде престанете с тия глупости за принцове и крале.

fallback