Снимка: архив, Булфото
fallback

"Продължават проверките по училищата, свързани с новата наредба за безопасност на храните", каза в Пловдив министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

По думи на министъра, засега се реагира бавно, а нарушенията, които се констатират са много.

Агенцията по безопасност на храните е започнала с предписания, а по-късно ще пристъпи към затваряне на столове и детски кухни.

"Ние от това няма да отстъпим", каза Найденов. Той припомни, че това е и негова лична кауза освен като министър и като родител.

"В момента има и затворени ученически столови, но не заради наредбата, а защото, отивайки на проверка, по Наредбата инспекторите са се натъкнали на "безобразия", допълни той.

"В училищни столова и детски кухни са открити храни без произход, без срок на годност, лоша хигиена. Ние ще продължим по тази наредба дори да поскъпне храната, в името на нашите деца", отсече Найденов.

По думите му поскъпване в рамките на 10 - 12 стотинки не бива да се коментира, при положение че кафето вече е над 1 лев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 12 години

Този ***.

3

!!!!!

преди 12 години

Дано столовете да не използват месо от неговите фирми за внос !!!

2

of

преди 12 години

Министъра нещо позабрави за стандарта за лютеницата от така чаканата от него тазгодишна реколта пипер :) Ама нищо ние доматите с коловете ги ядем.Кафето от машина е 25-35 стотинки алооу...намали малко изцепките

fallback