Шест автобуса с румънски туристи са заседнали в района на Предела в Прохода на републиката от изминалата нощ. Там дебелината на снежната покривка достига 60 см, съобщава БТА.

Екипи на полицията и Гражданска защита пътуват в помощ на бедстващите, но връзката с тях е затруднена, защото в района няма покритие от мобилен оператор.

Областният управител на Велико Търново координира спасителната акция с участието на аварийни екипи от Велико Търново и Стара Загора.

Поради снегонавявания и паднали дървета великотърновския участък на прохода е затворен за всички видове превозни средства от миналата нощ.

Поради това в района на Велико Търново и Килифарево са се образували километрични колони от тежкотоварни и леки автомобили.

Въпреки усилията на пътните служби почистването на главните пътища от Велико Търново за Стара Загора и Търговище е силно затруднено.

Непрекъснатия снеговалеж и множеството начупени дървета и клони, които са нападали по пътните платна блокират работата на почистващата техника.

В помощ на работниците от пътните служби са изпратени работници от горските стопанства, които разчистват падналите дървета.

По данни на Гражданска защита през изминалата нощ от преспите в Прохода на републиката е била изтеглена заседнала линейка на Бърза помощ.

Екип на областната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението помогнал на пътниците от три автобуса за София, заседнали край великотърновското село Балван. Край него се е образувала колона от тежкотоварни камиони.

Около 8 часа тази сутрин движението в този участък е възстановено, съобщиха от Пътна полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase