Снимка: БТА
fallback

Снегът взе първата си жертва. Дървосекач почина от измръзване, след като той и още 15 души от селото попаднаха в снежен капан в планината край свиленградското село Лисово.

7 деца и 8 възрастни бяха блокирани заради лошото време в планината в продължение на часове снощи. С тях е имало и едно пеленаче. Ромите са били с три каруци. Те били леко облечени, а част от децата нямали обувки. Отишли в планината още през деня да секат дърва, но снегът ги изненадал.

В спасяването им се включиха всички институции, а в хасковската областната управа бе сформиран кризисен щаб.

След като били открити от пожарникарите снощи, дървосекачите отказали да тръгнат пеша към близкото село.

Тогава в спасяването им била включена тежка техника. Два булдозера и една фадрома направили път през преспите.

С джипове на Гранична полиция семействата са превозени до линейките и настанени в Свиленградската болница, където единият от мъжете е починал от измръзване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Хехе

преди 12 години

*** и работа е просто абсурд! Много са малко изключенията ,които работят и децата им са макс две и ходят на училище. Останалите са просто кошмар! Майка ми нае един да почисти около декар място ,където бяха икоренени сървета . Просто да събере корените останали след машината. След 15мин. и поиска пет лева за цигари , след като ги купува цял час ,се замота още малко и поиска пет лева за хляб на децата. Понеже не получи вторите пет лева си тръгна без да е поместил и един корен или камък.

90

Бай Whoй

преди 12 години

Направо не разбирам, как Тиквоне не е изпатил правителствения хеликоптер за ***.

89

Мамантос

преди 12 години

Бог да го прости човечеца!

fallback