Снимка: БТА
fallback

Жълт код за опасност е обявен в 5 области в Източна България заради силния вятър и валежи от сняг и дъжд.
Кодът се отнася за областите Хасковска, Ямболска, Бургаска, Варненска и Добричка.

Пороен дъжд, който на много места премина в сняг, и ветрове със скорост до 80 км в час блокираха почти цялата източна част на страната.

Лошото време остави без ток близо 120 населени места, като най-сериозна е обстановката в Добричко.

Там 59 населени места са без електроснабдяване, в Габровско тяхната бройка е 35. Села без ток има и в областите Велико Търново, Силистра и Варна.

Пристанището в морската столица остава затворено. Общинската управа обяви неприсъствен ден за учениците заради лошите метеорологични условия.

Два пътнически влака остават блокирани край гара Радунци, община Мъглиж. Пътниците са изведени от влака и настанени в гарата.

На много места по пътищата в страната има закъсали автомобили. Спасителните служби работят за тяхното изтегляне.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

mima

преди 12 години

А ако твоето дете беше там в преспите какво щеше да правиш ,ще му се обадиш и ще му кажеш за чака ли?Що за безотговорен баща си или ще си.Както вчера разкарваха ББ да реже лентички и му беше изчистен пътя навсякъде ,така и ние като плащаме данъци искаме който отговаря да си върши работата.Защото до днес те не се намесваха,едва днес започнаха да разчистват.А дори и все още няма ток.

40

Анонимчо

преди 12 години

До 39, само да те попитам ти работил лил си работата на тези хора от гражданска защита. Питаш ли ги колко човека са и т.н. Не плю чуждата работа която не познаваш. Ако искаш толковада да покажеш че са некъдрни *** и го покажи, но ме съмнява че имаш дупе за това.

39

ЕГАТИ , ДЪРЖАВАТА...

преди 12 години

.....МАЛКО ДА СЕ РАЗВАЛИ ВРЕМЕТО И ...ВСЕ ЕДНО "ЯДРЕН УДАР"Е НАНЕСЕН НА БЪЛГАРИЯ!ЕГАТИ , ИНЖИНЕРИТЕ, СПЕЦИАЛИСТИТЕ И ....СПЕЦИАЛНИТЕ ОТРЯДИ ЗА БОРБА СЪС СТИХИЙТЕ...ХА,ХА,ХААА...ВСЕ ,ОТБРАНИ "УСРОВЦИ---НА ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА"...!"МНОГО ВОЖД--МАЛКО ИНДИАНЕЦ"---"МНОГО НАЧАЛНИЦИ---НЕМА , РАБОТАРИ.." !ДЯНКОВ , ....ПО КОЛКО ИМ ПЛАЩАШ НА ТИЯ ХАЛГЪЗНИЦИ...ХА,ХА,ХААА..???!!ОТ УТРЕ ---ДА ИМ СЕ СПРЕ..."ФУРАЖА"!

fallback