Джумая джамия. Снимка: архив, Булфото
fallback

Вандалски акт срещу Джумая джамия в Пловдив беше извършен рано тази сутрин. Стъклата на офисите в мюсюлманския молитвен храм са били счупени с бирени бутилки. Инцидентът е станал в малките часове на съботния ден.

Първи на място се отзовал патрул на частна охранителна фирма, но хулиганите вече били избягали. Сигнализирана е и полицията.

Това не е първият подобен акт срещу джамията, коментираха пред Dnes.bg от ръководството на новото джамийско настоятелство.

Те припомниха, че чупения на стъкла е имало и друг път. Самият молитвен храм неведнъж е бил издраскван с графити, обидни надписи и свастики.

„Ще поискаме денонощен патрул на общинска полиция, за да се избегнат други нападения”, обясниха от джамията.

След събитията в Катуница Джумая джамия, която се намира в центъра на Пловдив, беше денонощно охранявана от тежко въоръжени жандармеристи, за да се избегнат посегателства срещу мюсюлманския храм.

Полиция разследва инцидента от тази сутрин. Една от версиите е, че  вандалската проява е дело на подпийнали младежи.

Щетите са малки, успокоиха от джамийското настоятелство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

108

Анонимен

преди 12 години

До 116Според Комисията по човешките права в Азия през 2009 година по същата причина в Пакистан са били убити 647 жени.

107

Анонимен

преди 12 години

До 116Е това сте правоверните:Пакистанецът Ариф Мубашир убил дъщерите си, за да защити честта на семейството, която те опетнили, пише в. "Експрес трибюн".Две от дъщерите платили с живота си, защото Мубашир подозирал, че имали сантиментални връзки с младежи от квартала, а другите 4 - защото прикривали този "позор".Бащата наредил девойките в редица в една от стаите на дома им и ги застрелял една по една пред очите на останалата част от семейството, разказа Според Джавед Сиал, полицейски инспектор от град Тандлиануала.Мубашир бил арестуван, след като майката на момичетата го издала на полицията. "Не се разкайва за това, което е сторил. Дори се хвали, че би направил същото, ако се наложи", заявил полицаят.Според Комисията по човешките права в Азия през 20

106

Анонимен

преди 12 години

Даэ не се забравя , че в тая джамия скоро се биха включително с ножове старото и новото настоятелство. Вероятно някой от тях е извършил провокацията предизборно за сплотяване на електората

fallback