Шокираща новина разтресе футболните фенове в Бургас. Треньорът на ПСФК „Черноморец“ Димитър Димитров – Херо призна, че страда от тежко заболяване.

На пресконференция в Бургас той заяви, че е правил изследвания в София, които са показали, че страда от злокачествени образувания в стомаха.

Тежката диагноза е потвърдена миналата седмица и от специалисти във Виена.

„Знам, че болестта е сериозна, но съм готов да проявя характер и да се справя. Не ми е лесно да говоря за това, но го правя, защото напоследък чух толкова много лъжи и спекулации по мой адрес“, обясни Димитров.

Той допълни, че според лекарите във Виена е трябвало да остане за изследвания до края на тази седмица. Това не се е случило, тъй като лекуващият професор е имал ангажимент и го е посъветвал да се прибере в България. Така Херо ще си бъде в Бургас за предстоящия двубой с „Левски“.

Това ще е последният му мач засега, тъй като лечението ще започне следващия вторник в Австрия. Там в специализирана клиника Димитров ще се подложи на химиотерапия, която ще е първата стъпка от лечението му.

52-годишният специалист заяви, че навярно ще се наложи да му бъде направена и операция. 

В борбата му с рака го подкрепя и цялото ръководство на футболния клуб. Мениджърът Пламен Киряков видимо развълнуван заяви пред медиите, че Херо ще получи и финансова помощ за лечението си, ако това се наложи.

Въпреки болестта си Димитър Димитров е дал 100% от себе си при тренировката на отбора и е оптимист за предстоящия мач с „Левски“.

„Непременно искам да победим. Това ще е чест не само за мен, но и за целия Бургас, заяви единственият треньор в България, който е постигнал до момента четири победи над сините с различни отбори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase